Riktigt April väder

Nu har vi 100% riktigt april väder. Sol och värme ena dagen till storm, regn och hagel dagen därpå. Men alla tecken i naturen visar klart och tydligt att snart är hon här helt och hållet våren.

Vi har kommit i gång med lite kurser nu och ser fram emot att få träffa flera hundar och ägare framöver. Vi har släppt en valpkurs i maj nu och den kommer att vara på tisdagar mellan 18.00-19.30.

I och med att våren och sommaren är här så kommer även fästingarna fram fler och fler. Jag har i snart sex år använt mig av Vårolja till våra hundar mot fästingar. Den är 100% fri från kemikalier & är giftfri och gjort på endast biologiska råvaror. Det känns tryggt att använda mig av giftfria produkter på mina hundar & speciellt när jag har en dräktig tik här hemma då vill jag inte att något giftigt når ut till valparna. Våroljan har många användningsområden:


SOLSKYDD: Våroljan ger ett naturligt skydd främst genom Jojobaolja, Mandelolja och Valnötsolja. Huden får en jämn och fin färg, som sitter i länge vid regelbunden användning. Våroljan har solfaktor 7, men upplevs av användare som mycket högre. Smörj in före och efter vistelse i solen. Som vanligt är det klokt att följa de vanliga råden - att bygga upp pigmentet i god tid, skydda sig och sola med måtta.


HUDPROBLEM: Detta är en fantastisk allround-hudvårdsolja, som både läker och ger näring. Den förebygger också hudsprickor vid graviditet. För svåra hudproblem rekommenderas Vårolja i kombination med Hajkräm.


INSEKTSMEDEL: Myrra och Lavendel är välkända dofter som håller insekter på avstånd. Mygg, knott, broms och fästingar bryr sig för det mesta inte om att sätta sig på våroljeinsmorda områden. Tips till Djurägare: På kort päls sprutar man på 1 del vårolja med 5- 10 delar vatten. Om pälsen är tjock, smörjer man in ren olja på pälsfria ställen under magen c:a 1g/veckan.


De halvfeta BASOLJORNA: Mandeloljan gör huden len. Innehåller Linolsyra - en välgörande fleromättad essensiell fettsyra, samt har naturlig solskyddsfaktor 2-5. Jojobaoljan har en naturlig solskyddsfaktor 4. Ringblomsoljan har en läkande, inflammationshämmande och lugnande effekt. Ämnet Squalane är ett oljelösligt ämne utvunnet ur olivolja. Huden får en silkig yta och extra mjukhet utan att verka fet. Squalane liknar hudens ”sebum” - en av de viktigaste komponenterna i vårt eget talg. E-vitamin är enda konserveringsmedlet. Det har också en solskyddsfaktor 2.ÖRTEXTRAKTEN: Det väldoftande Ylang ylangextraktet har också en anticeptisk och lugnande effekt. Mandarin ökar crikulationen i huden, Citron stimulerar kroppens försvarssystem Rölleka innehåller azulen som bygger upp hudvävnad och har en antiinflammatorisk verkan. Daggkåpa innehåller bl.a. nyttiga garvämnen som har sårläkande, sammandragande och inflammationshämmande verkan Islandslaven innehåller ett ämne som skyddar huden mot mekanisk och kemisk irritation Älgörten har en desinficerande, antiinflammatorisk och sammandragande effekt Styvmorsviol har en renande och lugnande effekt på problemhy genom en cortisonliknande verkan Lomme läker alla typer av hudskador Jasminextraktet är väldoftande och bra för torr, irriterad, känslig hud och läker inflammation, sår och hudsprickor. Valnötsoljan stimulerar pigmentbildning genom ämnet JUGLON. Den mjukgör och återställer också solbränd hud. Den klassiska balsamiska Myrraoljan har liksom den milda Lavendeloljan även bortstötande dofteffekt på insekter. Men för oss människor luktar den LJUVLIGT!

Då jag är återförsäljare av Scandinavian Herbs produkter kan du beställa våroljan genom mig på mail nina@hundplikt.se om du vill köpa och prova den på din hund.
Gå gärna in på Scandinavian Herbs hemsida och kika du kanske är intresserad av något annat som dom har i sitt sortiment och då kan du även beställa det av mig.


Ha en trevlig kväll

Nina

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla